logo

ervaringen-van-eigenaars

Neurologische patiënt
Ten onrechte denkt menig eigenaar van een verlamde hond of kat dat het hopeloos is. En inderdaad, heel veel afwijkingen van het zenuwstelsel hebben een slechte prognose. Immers beschadigd zenuwweefsel  herstelt niet meer. Of wel???

Maar….. gekneusd zenuwweefsel kan wel herstellen!

Een goed klinisch herstel blijkt wel degelijk mogelijk! Veel eigenaars van eerst verlamde honden die nu weer gelukkig rondstappen, kunnen daarover meepraten!

Hernia
Bij een hernia van de tussenwervelschijf staan bijna altijd de betrokken wervels in een afwijkende stand. Daardoor heeft de tussenwervelschijf onvoldoende ruimte en drukt naar boven op ruggenmerg en zenuwen. Kneuzing van zenuwweefsel dus. Met functieverlies/ verlamming als gevolg.

Na correctie van die foute wervelstand komt er meer ruimte op de plek waar eerst de hernia op het ruggenmerg drukte en wordt de kneuzing opgeheven. Zo is er weer ruimte voor herstel. Soms herstellen de functies zich binnen een paar dagen, meestal moet de eigenaar meer geduld hebben en duurt het weken. 

Ander gezondheidsprobleem
Soms is een foutstand van rugwervels niet de primaire oorzaak van het gezondheidsprobleem, maar enkel een complicatie van de andere hiervoor genoemde problemen. Dan geeft manipulatie ook vaak verlichting van die symptomen.

 

Voor herstel is meer nodig dan alleen een standcorrectie van één of meer wervels. Namelijk absolute benchrust en dus het geduld en zelfdiscipline van de eigenaar om zijn hond dat te geven. Na twee weken benchrust volgt aangelijnd lopen (lijnrust) en verdere revalidatie.  Steeds meer loopbeweging wordt zo nodig aangevuld met zwemmen, hydrotherapie, fysiotherapie, en speciale oefeningen.

De goede resultaten motiveren steeds meer eigenaars om dat vol te houden!

Afspraak

Alleen van toepassing in noodgevallen en bij waarneming voor orthomanueel dierenarts Mevrouw drs. Jacha Heukels

Locatie:
Valkenhof 18
3853 BR in Ermelo
T. 0341-551741

Nieuws

artikel-onze-hond-hernia-teckel