logo

ervaringen-van-eigenaars

Teckel Noa altijd haantje de voorste en dan…

Teckel Noa altijd haantje de voorste en dan...-nekhernia teckel-orthomanuele dierenartsTeckel Noa altijd haantje de voorste en dan…, Oktober 2016

Onze teckel Noa is 10 jaar en een vrij explosieve hond. Altijd haantje de voorste als er iets te beleven valt. Wij vinden haar net een Fries paard, gespierd, trots, met fier opgeheven hoofd. Dol op wandelingen in de natuur.

En dan komt plotseling die verschrikkelijke dag dat ons lieve teckeltje veel pijn heeft en met het kopje naar beneden over de vloer schuifelt en zich achter het gordijn verstopt.

Wat is er aan de hand?????

Al gauw kwamen wij tot de conclusie dat het haar nek moest zijn. Misschien een hernia? Een nachtmerrie voor iedere teckeleigenaar.

Op een gegeven moment gilde ze verschrikkelijk. Op zondagmiddag direct naar de dierenarts, welke een nekhernia constateerde. Na de nodige injecties/pijnstillers leek het een paar dagen goed te gaan. Wat heet goed: ze lag als een lappenpop duf in haar mand, maar leek geen pijn te hebben. Na 4 dagen begon het gegil weer. Het ging door merg en been. Ook was ze ietwat aan het hinkepinken en slepen met haar rechter voorpootje.

Wij hebben toen op vrijdagavond via internet met Uri Vecht contact opgenomen. De volgende dag belde hij al en na telefonisch overleg hebben wij een afspraak gemaakt voor maandag. Na een hartelijk ontvangst, het intakegesprek en neurologisch onderzoek heeft hij twee nekwervels van Noa gemanipuleerd. Meteen na de behandeling zat Noa al wat meer ontspannen dokter Vecht aan te kijken. Terwijl hij praatte bleef ze hem maar aankijken. Heel bijzonder.

Zijn belangrijkste advies was benchrust en 4x per dag naar buiten voor haar behoeften en weer terug in de bench. Dokter Vecht belde de volgende ochtend om te vragen hoe het ging. Er was vooruitgang, en haar toestand verbeterde met het uur. Op een woensdag zijn we nog een keer voor controle geweest. De neurologische test zag er goed uit. Als gelukkige mensen en teckel(s), want we hebben nog zo’n deugniet, gingen we de deur uit.

Sindsdien gaat het goed. Ze heeft nog twee keer gegild, maar daar is het bij gebleven. De volgende week op vrijdag heeft dr. Vecht nog eens gebeld en kregen wij het revalidatieschema per mail toegestuurd. We hebben nog een lange weg te gaan. We willen dit traject met een positieve houding doorlopen en dat gevoel blijven vasthouden ten gunste van Noa. Alleen op die manier kunnen wij hopelijk nog heel lang van haar blijven genieten.

Dokter Vecht willen wij heel hartelijk bedanken voor zijn interesse, kennis en inzet.

 Ton en Gerda Bolthof + teckels Dewi en Noa

Afspraak

Alleen van toepassing in noodgevallen en bij waarneming voor orthomanueel dierenarts Mevrouw drs. Jacha Heukels

Locatie:
Valkenhof 18
3853 BR in Ermelo
T. 0341-551741

Nieuws

artikel-onze-hond-hernia-teckel