logo

ervaringen-van-eigenaars

“Teckel” loopt na totale verlamming weer vrolijk mee

Verhaal van “Teckel”. Maart 2017

“Teckel” zo heet onze bijna vier jarige teckel. Hij is heel speels en zoekt voor zijn spel graag grote honden op. Regelmatig ga ik met mijn twee honden waarvan “Teckel” er één is naar het strand, alwaar ze altijd heerlijk rennen en spelen. Zo ook twee maanden geleden.

Die avond was Teckel een beetje zeurderig, maar ik zag niet dat er iets aan de hand was. De volgende ochtend kon hij niet meer lopen, hij was totaal verlamd!

Ben meteen met Teckel naar de dierenarts gegaan, alwaar ze foto’s van zijn rug gemaakt hebben, resultaat: mogelijk slijtage (??). Doorgestuurd naar de kliniek, en daar kreeg ik het advies om hem te laten opereren.

Omdat Teckel immers nog geen vier is, vond ik dit een heel moeilijk advies, ook al, omdat er totaal geen garantie is dat een operatie zou helpen. Dit ook gezien mijn ervaring met teckels.

Een vriendin kwam langs, zij had de website van orthomanueel dierenarts Uri Vecht gezien. Ik belde zijn praktijk en kon gelukkig snel langs komen. Dus op naar Wageningen, waar dr. Vecht een zeer vriendelijke begripvolle arts bleek. Na een mijn inziens grondig onderzoek en kundige behandeling, ging ik weer naar huis.

Thuis moest Teckel twee weken totale benchrust houden en moest ik wat lichte oefeningen met hem doen. Twee weken later ben ik voor controle weer met Teckel naar de kliniek gegaan. Teckel was wel verbeterd was, maar we waren er nog lang niet. Na de tweede behandeling en een revalidatie schema werd Teckel langzamerhand steeds beter!

Nu zijn we ruim twee maanden verder en inmiddels loopt Teckel weer vrolijk mee en zijn we zelfs weer op het strand geweest. Spelen met andere honden wordt me nog afgeraden, maar als het zo door gaat kan Teckel binnenkort weer lekker zijn gang gaan!

Met veel dank aan Uri Vecht, die eerlijk en duidelijk uitleg geeft.

Afspraak

Alleen van toepassing in noodgevallen en bij waarneming voor orthomanueel dierenarts Mevrouw drs. Jacha Heukels

Locatie:
Valkenhof 18
3853 BR in Ermelo
T. 0341-551741

Nieuws

artikel-onze-hond-hernia-teckel