logo

ervaringen-van-eigenaars

Rughernia bij dwergteckel Statler

Rughernia bij dwergteckel StatlerRughernia bij dwergteckel Statler. Oktober 2015

Hallo allemaal, ik ben Statler. De ruwharige dwergteckel van Christiaan en Rick uit Zeist. Terwijl mijn baasjes even afwezig zijn, heb ik de tijd genomen om even achter de computer te kruipen en hier mijn verhaal te typen. Op de foto kun je mij zien met een mooie strik. Dat was op mijn baasjes verjaardag. Knap hè?

Inmiddels ben ik herstellende van een zware rughernia en daarom doe ik hier mijn verhaal, zodat ook andere teckels hopelijk op tijd geholpen kunnen worden.

Alweer een aantal maanden geleden begon ik ineens wat te trekken met mijn achterpootje. Die deed een beetje pijn. Mijn baasjes reageerden niet direct, want ik kan namelijk een enorme aansteller zijn en elk pijntje levert immers een graai in de hondenkoekjespot op. Maar toen mijn achterpootje alleen maar meer zeer begon te doen en ik steeds minder goed begon te lopen, begon ik me erg zorgen te maken. Mijn baasjes ook. Ze besloten om na het weekend even met me naar de dierenarts te gaan. Helaas kon ik in dat weekend ineens helemaal niet meer lopen! Wat een schrik. Dus met spoed naar de dierenarts. Deze heeft mij bekeken en er zijn röntgenfoto’s gemaakt. Op de foto’s was te zien dat ik een hernia had. Ik kreeg twee prikken en moest rust houden. Die avond ging het steeds minder goed met mij. Ik had nergens zin in en had al bijna 24 uur niet geplast. Ik had geen gevoel meer in mijn achterlijf….

Mijn baasjes zijn op internet op zoek gegaan naar soortgelijke verhalen en kwamen uit bij de site van dokter Uri Vecht. Diezelfde avond hebben zij het spoednummer gebeld. Van dokter Vecht mocht ik meteen langskomen, want niet plassen is een heel slecht teken. In alle haast zijn we in de late avond vertrokken naar Ermelo. Daar ontmoette ik voor het eerst dokter Vecht. Een rustige, vriendelijke man die allereerst mijn blaas met een katheter ging legen. Dat luchtte enorm op. Er kwam heel veel plas. Daarna nam hij rustig de tijd om mij te onderzoeken en naar het verhaal van mijn baasjes te luisteren. De dokter vertelde me dat ik een hernia categorie 4 had! Dat is de op één na ergste vorm. Erg schrikken dus. Dokter Vecht heeft mijn wervels in de juiste positie weten te zetten en mijn baasjes kregen een heel behandelplan mee. Veel rust in de bench (bah!) en mijn achterlijf ondersteunen met een zelfgeknipte draagdoek (ik schaamde me zo voor de honden in de buurt!). De eerste dagen moesten mijn baasjes mij nog zelf katheteriseren (ze hadden een mini-cursus van dokter Vecht gehad, bofte ik even). Maar al snel plaste ik weer zelf, tijdens het uitlaten met de draagdoek.

Nu zijn we inmiddels alweer een paar weken verder en het gaat steeds beter met mij. Ik moet nog veel in de bench (stom!), mag absoluut niet te wild doen (stommer!!) en ik mag nog niet lang wandelen en spelen (stomst!). Maar om eerlijk te zijn…het werkt wel. Ik kan weer zelf staan en lopen zonder draagdoek en ondersteuning. Deze week wandelde ik weer voor het eerst kleine stukjes met mijn gewone riem. Volgens dokter Vecht een heel goed teken.

Binnenkort zie ik hem weer en hoop ik dat hij nog meer tevreden over mij is. Ik in elk geval wel met hem. Hij heeft mij heel erg geholpen. Dus…medeteckels met erge last van hun rug: Bel dokter Vecht en hij zet jullie rug weer recht, dat helpt echt!

Groetjes van Statler!

Afspraak

Alleen van toepassing in noodgevallen en bij waarneming voor orthomanueel dierenarts Mevrouw drs. Jacha Heukels

Locatie:
Valkenhof 18
3853 BR in Ermelo
T. 0341-551741

Nieuws

artikel-onze-hond-hernia-teckel