logo

ervaringen-van-eigenaars

Scheve wervels bij Boxer Pay-go

Recht zetten wervels bij boxer Pay-goScheve wervels bij Boxer Pay-go, November 2014

In het weekend van 8 en 9 november ging onze hond, Boxer genaamd Pay-go, raar lopen. Hij zakte telkens door zijn achterpoten. Omdat hij al rugproblemen heeft, spondylose, vreesden we het ergste. De dierenarts had ons al eens gezegd dat de aandoening kon leiden tot verlamming. Met pijn in onze buik gingen we maandag 10 november naar onze dierenarts. Na onderzoek raadde ze ons aan om een afspraak te maken bij dr. Uri Vecht, de orthomanuele dierenarts. Hij houdt praktijk in hetzelfde pand in Wageningen.

Zo gezegd zo gedaan. Einde van de middag konden we al terecht.

Pay-go en ik werden heel vriendelijk ontvangen. Nadat mij werd uitgelegd wat vanmiddag de bedoeling was en nadat de nodige informatie werd gedeeld kreeg Pay-go zijn onderzoek.

Pay-go, een stoere boxer, vond alles goed, en ondanks dat hij zichtbaar last had van zijn rug, bleef hij maar kwispelen.

Tijdens het onderzoek van de rug van Pay-go ontdekte dr. Vecht dat twee van zijn wervels niet goed zaten. Dr. Vecht heeft de bewuste wervels van Pay-go gemanipuleerd. Bij de laatste gaf Pay-go voor het eerst echt een reactie op alles wat dr. Vecht met hem deed. Pay-go keek snel om, maar daarna kwispelde hij weer gewoon. Dr. Vecht stond vond het heel stoer hoe Pay-Go alles maar gewoon liet gebeuren.

Nadat de wervels waren ‘recht gezet’ verlieten we de praktijk met een goed gevoel. Pay-go had van de dierenarts ’s ochtends immers al medicatie waaronder een stevige pijnstiller meegekregen, dus moesten we even afwachten wat het resultaat uiteindelijk was.

En wat denk je….. na twee weken liep hij al weer super! Geen pijnstillers meer nodig. En het gaat nog steeds zo goed met hem!!

Hij heeft, voor mijn gevoel, nergens meer last van (en dat ondanks we weten dat hij al jaren lang ook nog die spondylose heeft).

 

Dr. Vecht ontzettend bedankt.

 

Met vriendelijke groet,

 

Nicole Padberg

 

Naschrift. Spondylose (een verbening als een soort haak tussen twee rugwervels) wordt nogal eens via Röntgen onderzoek gediagnostiseerd. Veel klachten zoals verlamming, worden dan daaraan toegeschreven. En omdat de spondylose niet te behandelen is, denken eigenaars ook dat er geen oplossing is voor de problemen van hun hond. Echter: heel vaak geeft spondylose helemaal géén klachten, maar is een andere aandoening zoals bijvoorbeeld een beginnende rughernia , de oorzaak van de problemen. En dat is via orthomanuele manipulatie wél te behandelen. Daarom kon Pay-go met succes geholpen worden. Uri Vecht

Afspraak

Alleen van toepassing in noodgevallen en bij waarneming voor orthomanueel dierenarts Mevrouw drs. Jacha Heukels

Locatie:
Valkenhof 18
3853 BR in Ermelo
T. 0341-551741

Nieuws

artikel-onze-hond-hernia-teckel