logo

ervaringen-van-eigenaars

Orthomanuele diergeneeskunde

U bevind zich hier >>Home >>Orthomanuele diergeneeskunde 

orthomanuele-diergeneeskunde

Orthomanuele diergeneeskunde is een vorm van manuele therapie welke word toegepast bij honden en katten om afwijkende wervel- of gewrichtsstanden te corrigeren. 

Orthomanuele Diergeneeskunde is afgeleid van de humane Orthomanuele Geneeskunde (OMG).

Orthomanuele geneeskunde is een vorm van manuele therapie die bij de mens met succes wordt toegepast om patiënten met problemen in hun bewegingsapparaat (inclusief rug en nek) te helpen. OMG werd in de jaren ‘80 ontwikkeld voor toepassing bij de mens. Er bestaat een Nederlandse Vereniging van (humane) artsen voor OrthoManuele Geneeskunde (NVOMG).

Een orthomanueel dierenarts onderzoekt of klachten, zoals pijn, kreupelheid en verlamming hun oorzaak hebben in een verkregen foutstand van wervels en gewrichten. Hij gaat uit van de symmetrie van het skelet. Door die foutstanden te corrigeren en zo de symmetrie te herstellen, kunnen dergelijke klachten behandeld of voorkomen worden. Het is een vorm van behandeling die (nog?) geen plaats heeft in de reguliere diergeneeskunde. Orthomanuele diergeneeskunde staat nog in de kinderschoenen en er zal nog veel tijd en onderzoek nodig zijn voordat het onderwezen kan worden aan dierenartsen.

Praktijkervaring leert dat veel patiënten baat hebben bij deze vorm van behandelen.

Lees ervaringen van eigenaars

Afspraak

Alleen van toepassing in noodgevallen en bij waarneming voor orthomanueel dierenarts Mevrouw drs. Jacha Heukels

Locatie:
Valkenhof 18
3853 BR in Ermelo
T. 0341-551741

Nieuws

artikel-onze-hond-hernia-teckel