logo

ervaringen-van-eigenaars

Orthomanipulatie bij Teckel Guusje

Hernia teckel Guusje

Het verhaal (update) van Teckel Guusje na orthomanipulatie. Mei 2015

Beste dokter Uri Vecht,

Twee maart ben ik voor de laatste keer bij u op controle geweest met Guusje. Guusje liep toen weer maar het was nog goed te zien dat achterhand nog zwak was. U gaf toen aan dat u niet wist of haar loopje weer helemaal normaal zou worden maar dat het herstellen wel een half jaar in beslag zou kunnen nemen. We zijn nu na de laatste manipulatie 4 maanden verder en het gaat super met haar. Sinds een week of vier is Guusje heel veel buiten in de tuin geweest. Ze heeft veel in de zon gelegen, veel met de andere twee teckels gespeeld en is veel in beweging geweest. Haar spieren zijn hierdoor een stuk sterker geworden! In onze tuin kan ik haar alleen laten omdat ze hier nergens op kan springen. De nageltjes van haar achterpoten zijn weer aardig gegroeid. Ze zet ze weer netjes neer alleen als ze moe is horen we ze soms nog. Binnen loopt ze nu ook weer gewoon los mits we haar in de gaten kunnen houden. Anders ligt ze vast op de bank zodat ze er niet af kan springen of kan apenkooien. De bench is nog steeds niet haar favorieten plek. We willen proberen haar eigenlijk nog twee maanden hier s’nachts en bij langere afwezigheid in te houden en daarna de kamer zo af te zetten dat ze weer gewoon bij de andere kan slapen. Zodat ze nergens op kan springen als we er niet zijn.

Alsnog bedankt!

Groetjes Conny Brouwer en Guusje

 

Vrijdag 5 December sprong onze apenkooiende teckel Guusje van de stoelleuning en kwam verkeerd terecht waarna ze die avond niet meer wilde lopen. Het weekend ging het weer wat beter maar toch ben ik maandagmorgen met haar naar de DA geweest die concludeerde dat ze haar rug benadeeld had. Ze kreeg een spuit en hij gaf ontstekingsremmers met pijnstilling mee. De tijd erna was het een beetje halen en brengen. Soms ging het goed en soms was ze helemaal verkrampt. Totdat het op oudejaarsavond niet echt goed meer ging.

2 Januari heb ik, na zoeken op het internet, Dr. Vecht een mail gestuurd. Die zelfde dag werd ik na een mailtje of we nog niet sliepen rond 23.20 nog gebeld door Dr. Vecht. Deze adviseerde mij om haar niet meer te laten lopen, enkel voor haar behoefte, en maandag naar hem in Wageningen te komen. Na een intakegesprek en het onderzoeken van een zeer gespannen Guusje bleek dat ze een hernia had. Dr. Vecht heeft daarna, bij een zeer gespannen en verkrampt teckeltje, geprobeerd haar wervels recht te zetten. De eerste week hierna ging het steeds een beetje beter met haar maar in de tweede week kreeg ze een terugval.

Op 19 januari moesten we op controle. Guusje was toen bijna helemaal verlamt aan haar achterkant en erg verkrampt. Dr. Vecht besloot om haar voor een tweede behandeling eerst een spuit met valium te geven waardoor zij meer ontspannen was. Met weer de zelfde regels als de vorige keer gingen we naar huis. Vier maal op een dag met ondersteuning haar behoeften laten doen en voor de rest benchrust, wat erg moeilijk te realiseren was met nog twee teckels in huis. Guusje dacht dat ze alles kon maar mocht helemaal niets. Jankte alles bij elkaar als de andere er op uit mochten, wilde niet alleen in de bench en voelde zich in alles achtergesteld.

Na veertien dagen, 2 februari, terug op controle. Geen verkrampingen had ze meer gehad en haar wervels stonden nog keurig recht. We mochten nu een maand wegblijven en kregen een schema mee om het lopen weer te gaan uitbreiden. 

2 maart, na een erg intensieve tijd voor ons om vooral Guusje rustig te houden, te masseren, haar oefeningen te doen en haar loopschema op te bouwen zijn we op de laatste controle geweest. Guusje liep weer als was het nog niet zoals ze eerst liep maar wel stukjes zonder ondersteuning. Dr. Vecht gaf aan dat de tijd het zou leren of haar loopje weer helemaal goed zou worden. Herstel heeft tijd nodig. 

Nu vier maanden na de laatste behandeling gaat het super met Guusje. Ze loopt alweer een tijdje alle rondes met de andere twee mee. Sinds vier weken loopt, speelt en zont ze veel in onze tuin, waar ze nergens op kan springen. Hierdoor zijn haar spieren weer dusdanig sterker geworden dat haar loopje, op af en toe een tussen hopje na weer als vanouds is. Haar nageltjes zijn weer langer geworden. We horen ze alleen nog als ze vermoeid is. Binnen doen we nog steeds voorzichtig. Als wij druk zijn ligt ze nog vast op de bank, dit ter voorkoming dat ze weer gaat apenkooien want zie dat er maar eens uit te krijgen. 

Het is een intensieve tijd geweest maar heeft heel wat goeds opgeleverd.

Hier bij alle lof en dank voor Dr. Uri Vecht!

Ook wil ik hierbij de assistentes bedanken voor hun goede zorgen!

 

Conny Brouwer

Afspraak

Alleen van toepassing in noodgevallen en bij waarneming voor orthomanueel dierenarts Mevrouw drs. Jacha Heukels

Locatie:
Valkenhof 18
3853 BR in Ermelo
T. 0341-551741

Nieuws

artikel-onze-hond-hernia-teckel