logo

ervaringen-van-eigenaars

Onze hond verlost van nekhernia

verlost van nekhernia na orthomanuele manipulatieRafaël, de Merle teckel, april 2015.

Begin maart op een woensdag sprong ons dwergteckeltje Rafaël zijn mandje uit, begon vreselijk te gillen en kon zijn rechtervoorpootje niet meer gebruiken.  Diezelfde middag zijn we naar de dierenarts gegaan die een nekhernia constateerde. Hij kreeg pijnstillers mee en het advies rustig aan te doen. De pijnstilling hielp nauwelijks en zaterdagochtend kon hij ook zijn achterhand niet meer gebruiken en liet zijn urine lopen. Wederom snel naar de dierenarts die hem Vetergesic rechtstreeks in een ader spoot in de hoop dat dat hem verlichting zou geven. Dat moest binnen een uur resultaat geven maar dat deed het helaas niet. Ook was het advies direct met hem door te rijden naar Amsterdam om hem te laten operen maar dat zagen we gezien zijn leeftijd (9 jaar) en gevoelsmatig niet zitten.

Inmiddels had ik al internet afgespeurd op zoek naar een andere behandeling en kwam daar Dr. Vecht tegen. Wat ik op zijn website las, gaf mij meer vertrouwen dan een operatie. Ik vulde direct het contactformulier in en belde ook het telefoonnummer wat er stond. Diezelfde middag belde Dr. Vecht mij op, hoorde het verhaal aan en schatte de situatie dusdanig ernstig in dat ik de volgende dag direct kon komen. Voordat ik vertrok voor een anderhalf uur durende rit lag hij in de bench te gillen van de pijn, liggend in een plas urine….. Ik had mijn man afscheid laten nemen met het idee dat als Dr.Vecht niks voor hem kon doen ik zou vragen of hij hem in wilde laten slapen.

Bij Dr. Vecht aangekomen werd hij eerst uitgebreid onderzocht en moest ik tal van vragen beantwoorden. Dr. Vecht vertelde mij dat als je hernia’s indeelt  in gradaties van ernst , (van 0 tot 5) Raffie in stadium 4 zat. Het was dus erop of eronder. Daarna voelde Dr.Vecht zijn ruggengraat én nek en constateerde op 3 plaatsen afwijkingen die daarna gemanipuleerd werden. Op de grond gezet, schudde Raffie zich uit wat volgens Dr.Vecht een goed teken was. Weer thuis aangekomen (hij lag op de achterbank) ging ik eerst wat spullen naar binnen brengen en de bench in orde maken. Toen ik hem ging halen was hij tot mijn verbazing van de achterbank naar de voorstoel geklommen.

De volgende ochtend had hij in de bench geplast maar hij had ook enorme dorst gehad van de injectie die hij zaterdag gekregen had. Ik zette hem in de tuin en, jawel, hij liep (!), zij het heel wankelend en scheef 2 meter verder en legde een enorme drol neer want dat was hem ook al een aantal dagen niet gelukt.

We hebben ons nauwkeurig aan de voorschriften gehouden d.w.z. benchrust en 4x per dag in de tuin zetten om zijn behoefte te doen. Elke dag zagen we een klein beetje verbetering en zijn plas kon hij weer ophouden.  De 3e dag had hij qua pijn even een terugval waarbij wij ons hart vasthielden maar na een paar uur knapte hij weer op. Hij had die ochtend met zijn pootje omhoog geplast en dat was waarschijnlijk te overmoedig geweest. En na een week of 6 was aan niets meer te merken dat er ooit iets aan de hand was geweest.

Het is nu eind april en Raffie is weer helemaal zijn blije zelfje! Nog steeds krijg ik een grote grijns op mijn gezicht als ik hem tijdens het wandelen roep en hij hard met een blij bekkie naar mij toe komt rennen. We blijven uiteraard voorzichtig dus goed tillen en neerzetten en we hebben een tuigje en een instapmandje gekocht. Ook houden wij in de gaten dat hij goed op gewicht is.

We blijven het nog dagelijks een wonder vinden dat hij dankzij één behandeling van Dr. Vecht weer helemaal klachtenvrij is en zijn Dr. Vecht enorm dankbaar.

Alma  van Praag

 

Voetnoot Uri Vecht: Raffie had een nekhernia graad IV hetgeen betekent dat hij aan vier poten verlamd was en ook incontinent. Gelukkig zijn dergelijke gevallen uitzondering. Des te mooier dat hij zo goed reageerde op de manipulatie!

Afspraak

Alleen van toepassing in noodgevallen en bij waarneming voor orthomanueel dierenarts Mevrouw drs. Jacha Heukels

Locatie:
Valkenhof 18
3853 BR in Ermelo
T. 0341-551741

Nieuws

artikel-onze-hond-hernia-teckel