logo

ervaringen-van-eigenaars

Nekhernia bij onze Duitse herder Gaia

Nekhernia bij onze Duitse herder Gaia-orthomanuele-dierenarts-uri-vechtNekhernia bij onze Duitse herder Gaia een langharige Duitse herder teef van 9 jaar. Oktober 2016

Mijn hond Gaia is begin 2016 tweemaal geopereerd aan haar beide knieën, de eerste operatie betrof een voetbalknie, bij de tweede operatie twee maanden later moest het staal en schroeven uit haar andere knie, die twee jaar daarvoor geopereerd was, eruit, omdat het materiaal los lag en irriteerde. Na maanden herstel leek ze weer de oude en kon ze weer haar lange wandelingen maken en haar lievelingsbezigheid, zwemmen, weer oppakken.

Tot ze half juni ineens niets meer kon, piepen en janken bij opstaan, alleen maar willen liggen, bijna niet kunnen lopen. Meteen met haar naar haar dierenarts gegaan en die wist het eigenlijk niet. Pijnstillers gekregen maar het werd alleen maar erger. Wederom terug met haar naar de dierenarts omdat ze inmiddels ook uitvalverschijnselen aan haar achterhand had. De dierenarts dacht inmiddels aan een nekhernia, om deze diagnose met zekerheid te kunnen stellen moesten er foto’s en echo’s gemaakt worden en als daaruit zou komen dat het inderdaad een nekhernia zou zijn, zou een operatie de enige remedie zijn. Omdat Gaia al op leeftijd is, zeker voor een grote hond, en dit jaar al twee operaties achter de rug had, vond ik nog een operatie geen optie. Mijn dierenarts heeft me toen doorverwezen naar dhr. Vecht in Wageningen omdat hij hele goede verhalen over hem gehoord had. Ik heb meteen een afspraak gemaakt en kon gelukkig snel terecht, mede omdat ik een week later voor een maand naar Zuidelijk Afrika zou vertrekken voor vakantie.

Dhr. Vecht heeft haar nagekeken en geconstateerd dat zowel in de nek als achteraan de ruggenwervel een aantal wervels niet goed stonden. Hij heeft deze gemanipuleerd en ik zou binnen een paar dagen verbetering moeten zien. Gaia hoefde niet in een bench omdat ze al wat ouder is en slechts een paar maal per dag aan borsttuig naar buiten voor haar ontlasting en plas. Het leek niet veel beter te gaan dus na het weekend ben ik, een dag voor mijn vakantie, nogmaals met haar naar Wageningen gegaan. Dhr. Vecht zag wel verbetering en heeft haar wervels nogmaals gecontroleerd en gemanipuleerd waar nodig. De komende twee weken mocht ze nog steeds niets, alleen aan borsttuig naar buiten voor ontlasting en plas. Daarna weer op controle, wat mijn oudste dochter gedaan heeft omdat ik in Afrika was. Het ging veel beter met haar en ze kreeg een revalidatieschema mee. Daar heeft ze zich aan gehouden en twee weken later was ik weer thuis en heb het schema verder opgepakt en afgemaakt. Wandelen ging steeds beter, ze was weer vrolijk en gezellig, ze was weer bijna de oude. Gelukkig was het zomer en kon ze heel veel gaan zwemmen.

Vanaf half september was ze zo goed als de oude, ze kon weer een uurtje mee wandelen zonder problemen en zit weer lekker in haar velletje, vanwege het mooie weer heel veel gezwommen met haar, zwemmen is heel goed voor haar aldus Dhr. Vecht. Een week geleden zijn we op nacontrole gegaan en wat we al wisten, werd bevestigd. Gaia was uitbehandeld en we gingen blij naar huis. We weten dat er altijd een risico blijft en dat ze er niet jonger op wordt, maar eigenlijk kan ze alles weer wat ze voorheen ook kon.

Toen ik Gaia in juni zo zielig en met zoveel pijn bij iedere beweging meemaakte, gaf ik er niet veel meer voor, zo was haar leven niet hond waardig. De hond die altijd vrolijk was, altijd mee wilde en altijd enthousiast was, was dat niet meer. Opereren was geen optie voor haar en zomaar de handdoek in de ring gooien ging me te ver. Gelukkig werden we doorverwezen naar Dhr. Vecht en die heeft, wat mij betreft, wonderen verricht. Ik had niet verwacht dat Gaia weer zo goed als de oude zou worden en dat ik weer de dagelijkse, lange wandelingen kon maken. We geniet met volle teugen van de wandelingen samen nu, wetende dat dit eens weer verleden tijd zal worden.

HEEL, HEEL VEEL DANK!

Groet en poot

Myriam en Gaia

Afspraak

Alleen van toepassing in noodgevallen en bij waarneming voor orthomanueel dierenarts Mevrouw drs. Jacha Heukels

Locatie:
Valkenhof 18
3853 BR in Ermelo
T. 0341-551741

Nieuws

artikel-onze-hond-hernia-teckel