logo

ervaringen-van-eigenaars

Dierenarts

U bevind zich hier >> Home  >> Orthomanuele diergeneeskunde  >> Voor welke honden  >> Behandelend dierenarts

uri1

Even voorstellen

In 1976 studeerde ik in Utrecht af als dierenarts. Kort daarna reisden mijn vrouw en ik af naar het buitenland om een aantal jaren in de ontwikkelingssamenwerking actief te zijn. In Afrika gaf ik les in de behandeling van dierziekten (University of  Lesotho, Botswana and Swaziland) en op West-Samoa (University of the South Pacific) een tropisch eiland in de Stille Oceaan, gaf ik leiding aan het Diergeneeskundig laboratorium, was hoofd Dierziektebestrijding en behandelde ik gezelschapsdieren.

Het grootste deel van mijn loopbaan bestond vervolgens uit wetenschappelijk onderzoek bij het Centraal Diergeneeskundig Instituut, later ID (Instituut voor Diergezondheid ) Lelystad geheten. In die tijd promoveerde ik aan de Rijksuniversiteit Utrecht op een microbiologisch onderwerp. Daarna volgden enige jaren inspectie- en beleidswerk voor de overheid.

Op het eind van mijn loopbaan besloot ik terug te keren naar mijn oorspronkelijke motivatie voor de diergeneeskunde, mijn “roots” dus. Dat is toch wel de geneeskunde van gezelschapsdieren. Daarvoor volgde ik nascholing in de kliniek voor Gezelschapsdieren van de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.

Zo deed ik een aantal jaren (2006-2010) waarnemingen in een aantal dierenartspraktijken in Nederland, hetgeen mijn enthousiasme voor het klinische werk alleen maar deed groeien!

Bij toeval kwam ik in contact met de Orthomanuele Diergeneeskunde. Mijn eigen hond, een Hovawart, was namelijk plotseling verlamd geraakt. Op advies van maatjes van mijn reddingshonden vereniging kreeg ze orthomanuele therapie, waarop ze uitstekend reageerde!

Dit wakkerde mijn nieuwsgierigheid en enthousiasme zo aan, dat ik zelf stages orthomanuele diergeneeskunde ben gaan lopen en later waarnemingen in deze discipline deed. Zo verkreeg ik de noodzakelijke kennis en ervaring op met dit onbekende onderdeel van de diergeneeskunde!

Sinds 2011 hield ik praktijk in de moderne kliniek van collega Sandra Stokvis aan de Rooseveltweg in Wageningen, omdat ik sinds 1 januari 2018 met pensioen ben werk ik alleen nog in de kliniek om waar te nemen voor collega Jacha Heukels.

 

Dr. Uri Vecht.

 

Lid van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij  Diergeneeskunde

Afspraak

Alleen van toepassing in noodgevallen en bij waarneming voor orthomanueel dierenarts Mevrouw drs. Jacha Heukels

Locatie:
Valkenhof 18
3853 BR in Ermelo
T. 0341-551741

Nieuws

artikel-onze-hond-hernia-teckel