logo

ervaringen-van-eigenaars

Het succesverhaal van Teckel Toosje

het-succesverhaal-van-teckel-toosje-rughernia-orthomanueel-behandeld-orthomanuele-dierenarts-uri-vechtToos, Kaninchen Teckel september 2016

In december 2015 werd ons Kaninchen Teckel Toos succesvol geopereerd aan een hernia van de derde wervel.

Helaas in juni 2016 werd ze opnieuw geveld door een hernia, een operatie durfde we niet meer aan, onze dierenarts heeft nog geprobeerd  om met medicijnen en later met acupunctuur enig gevoel in haar achtersteven te krijgen, maar dit mocht niet baten. Toos haar achterste poten bleven verlamd, ze werd eerder slechter, maar bleef vrolijk.

Ons werd gevraagd na te denken over hoe verder. Na eigenlijk al een besluit genomen te hebben stuitte ik op de website van Dr. Vecht, we mochten de volgende dag meteen komen. Dr. Vecht constateerde de meest ernstige vorm van hernia opnieuw in haar derde wervel.

Hij heeft haar orthomanueel behandeld en ons een massageschema meegegeven en medicatie.

Na 2 weken kwam er een miniem gevoel in haar pootje, op controle bleek de hernia van een graad vijf naar een drie te zijn veranderd, maar nog steeds zeer zorgelijk, we hoopten op een wonder! Ze bleek ook enigszins verhoging te hebben.

Dr.Vecht heeft haar opnieuw behandeld, medicatie gegeven voor de ontsteking en het advies door te gaan met de massages. Na een paar dagen kwam er meer gevoel in haar pootjes, na een week kon ze staan en vervolgens stukjes lopen, eerst met een shawl om haar middel ter ondersteuning/sturing, maar al vrij snel zelfstandig!

 

Na de laatste controle in september kunnen we echt spreken van een wonder dat is geschied, Toos loopt steeds beter en verder, is weer superdruk en vrolijk! Wij zijn dokter Vecht zeer dankbaar dat hij haar niet zomaar opgaf, maar alles uit de kast haalde om haar te genezen!

We zijn superblij dat onze Toos nog bij ons is en hopen nog een poosje van haar te kunnen genieten!

Afspraak

Alleen van toepassing in noodgevallen en bij waarneming voor orthomanueel dierenarts Mevrouw drs. Jacha Heukels

Locatie:
Valkenhof 18
3853 BR in Ermelo
T. 0341-551741

Nieuws

artikel-onze-hond-hernia-teckel