logo

ervaringen-van-eigenaars

Hernia bij Bas de teckel

Bas-bij-orthomanuele-dierenartsBegin november 2014, op woensdag, was onze Kaninchen Teckel Bas van 3,5 jaar oud achter op het erf aan het lopen. Toen mijn vrouw hem binnen wilde roepen wilde hij niet meer lopen.

We zijn meteen met hem naar onze dierenarts gegaan en die dacht in eerste instantie aan problemen met zijn darmen of buik. Na medicijnen mocht hij weer mee naar huis. Daar verbeterde de toestand helemaal niets en na een paar uur zijn we weer terug gegaan. Daar heeft hij weer een injectie gehad en moest hij voor observatie blijven. Aan het einde van de middag zijn we hem weer op gaan halen en was de prognose zeer ernstig. Zo erg dat we besloten om hem in te laten slapen. Toen we opnieuw bij de dierenarts kwamen had Bas wel geplast en dat gaf zoveel hoop dat we hebben besloten om 48 uur af te wachten.

De donderdag gaf niet veel verbetering en ´s avonds veel zitten zoeken op internet. Daar kwamen we het verhaal tegen van dierenarts Uri Vecht. Hij had met orthomanuele therapie al veel successen geboekt met hernia’s bij teckels. Uiteindelijk hebben we hem ´s avonds om half tien een mail gestuurd. Groot was onze verbazing toen we tien minuten later door hem werden gebeld. Hij overtuigde ons van het feit dat het nooit hopeloos is en dat Bas een kans verdiende. De volgende dag waren we al welkom in Wageningen. We hebben meteen een afspraak gemaakt. De volgende dag toen we Bas gingen halen, deze verbleef nog steeds ter observatie bij onze eigen dierenarts, sloeg de twijfel weer enorm toe. Uri Vecht overtuigde ons om toch te komen.

Toen we in Wageningen aankwamen troffen we een man en een assistente aan waar de liefde voor dieren van afstraalde. De eerste sessie duurde meer dan een uur. Hij gaf Bas eerst een klysma en daarna werd zijn blaas geleegd. Daarna zette dr Vecht de rugwervels van Bas ruggenwervels weer op de goede plaats. Met een bel-afspraak voor een week later en de nodige oefeningen voor thuis konden we Bas weer meenemen.

In die eerste week was de progressie al heel opmerkelijk. Bas moest benchrust houden, maar begon zich steeds beter te bewegen en dat maakte die rust best moeilijk. Tijdens de bel-afspraak hebben we de voortgang besproken en was de conclusie dat het niet nodig was om de dag daarna al naar Wageningen te komen. In de daarop volgende week zette de vooruitgang volop door. Toen we in die week daarop wel weer bij dr. Vecht kwamen was ook hij blij met het resultaat. Opnieuw heeft hij Bas onderzocht en na 20 minuten konden we weer naar huis, met een schema om hem uit te laten en voor krachtoefeningen als huiswerk.

We zijn nu 7 weken verder en het is 1e Kerstdag. Bas loopt weer prima! Is gelukkig nog best voorzichtig en plaagt onze andere hond weer als vanouds. Bas is al jaren geleden gecastreerd. Het lijkt er nu op dat niet alleen zijn hernia aan het herstellen is maar ook de castratie ongedaan raakt….

We hebben afgesproken dat we niet voorlopig meer op controle hoefden te komen, maar wel meteen zouden bellen als we een probleem vermoeden. Gelukkig heeft dat probleem zich nog niet voorgedaan.

In een tijd van economisch herstel best ook nog de moeite van het vermelden waard dat de kosten geen belemmering hoeven te zijn.

Wij, Bas en ons hele gezin, zijn Uri Vecht absoluut dankbaar voor hetgeen hij heeft gedaan.

 

Familie van der Stelt.

PS Eerst hadden we dit verhaal “het wonder van Wageningen” genoemd, alleen Uri vindt het geen wonder!

Afspraak

Alleen van toepassing in noodgevallen en bij waarneming voor orthomanueel dierenarts Mevrouw drs. Jacha Heukels

Locatie:
Valkenhof 18
3853 BR in Ermelo
T. 0341-551741

Nieuws

artikel-onze-hond-hernia-teckel