logo

ervaringen-van-eigenaars

Geen verlamd, incontinent hondje meer, maar helemaal gezond!

Fay de Franse Bulldog, ons Wonderhondje, september 2016

fay-franse-buldog-orthomanuele-dierenarts geen-verlamd-incontinent-hondje-meer-maar-helemaal-gezond-orthomanuele-dierenarts

Het Schiff Sherrington syndroom:
Fay zit met verlamde achterpoten met
stijve voorpoten en nek.

 

Inmiddels staat en gaat onze Fay weer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen verlamd, incontinent hondje meer, maar helemaal gezond!

Op 29 mei jl. kon ons Franse Bulletje van 3,5 jaar ineens niet meer goed staan. Mijn dierenarts vermoedde een hernia en met medicijnen moest ze opknappen. De volgende dag moest ik terugkomen en was haar toestand erg verslechterd. Haar achterhand was totaal verlamd en gevoelloos en ze was incontinent geworden.

We zijn naar Utrecht gestuurd waar ze wilden opereren, dat zou ons meer dan € 5000,00 gaan kosten. Daarbij konden ze ons geen enkele garantie geven op herstel. We hebben toen besloten haar niet te laten opereren en Fay eerst in Utrecht achtergelaten aan een infuus met medicijnen.

Thuisgekomen ben ik op internet gaan zoeken en kwam de website van dr. Vecht tegen. Ik heb hem gebeld en we konden nog diezelfde avond (zaterdag) langskomen. We hebben Fay in Utrecht opgehaald en zijn met haar naar de praktijk van dr. Vecht in Ermelo gereden.

Dr. Vecht constateerde dat Fay leed aan een rughernia in de zwaarste vorm, graad 5, met bovendien het Schiff-Sherrington syndroom. Daarom was de prognose niet goed.

Hij heeft haar behandeld en haar wervels rechtgezet en ons allerlei instructies gegeven.

Dr Vecht leerde ons ook hoe we handmatig de blaas moesten legen want ze kon niet meer uit zichzelf plassen. We moesten haar uitlaten in een draagband om haar rug en achterpootjes te ondersteunen. We zouden het een week aanzien en mocht er dan geen verbetering optreden dan zouden we haar in laten slapen….

Na een paar dagen begon ze te piepen en toen ik haar naar buiten bracht deed ze uit zichzelf een plasje. Vanaf dit moment was ze binnen 3 dagen weer compleet zindelijk. Op 6 juni hadden we weer een afspraak bij dr. Vecht. Die was zeer aangenaam verrast van haar vooruitgang.

We konden de medicijnen gaan afbouwen en kleine stukjes met haar gaan lopen in de draagband. Per dag zag je haar beter gaan lopen. 2 september hebben we het laatste consult bij dr. Vecht gehad. We konden hem laten zien dat Fay weer geheel zelfstandig kan lopen! Heel soms zie je dat haar rechterachterpootje nog iets wegzakt maar dat corrigeert ze dan meteen.

 

Dr. Vecht waarschuwde ons dat we er rekening mee moesten houden dat het wel maanden kan duren voordat ze helemaal genezen zou zijn. Hij noemde Fay een wonderhondje. Maar nu 4 maanden later, is ze geen verlamd, incontinent hondje meer, maar helemaal gezond!

 

Dr. Vecht wil ik enorm bedanken voor alles wat hij voor Fay heeft gedaan!

 

 

Fam. Noordman en Fay, Didam

Afspraak

Alleen van toepassing in noodgevallen en bij waarneming voor orthomanueel dierenarts Mevrouw drs. Jacha Heukels

Locatie:
Valkenhof 18
3853 BR in Ermelo
T. 0341-551741

Nieuws

artikel-onze-hond-hernia-teckel